ЛЮБИМИТЕ ТОАЛЕТИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ


* БЛЯСКАВО ПРЕСТАВЯНЕ НА “ПРОНОВИАС”, “МАЙ ЛЕЙДИ” И “МИРО” НА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ПРЕМИЕРА НА АЛМАНАХ 2008

Здравка Кирилова

Както вече ви информирахме, благотворителната премиера и ревю-спектакълът “Алманах на българската мода 2008” премнаха под знака на щедростта и бляскавия пърформанс. С голям интерес шоуто аплодираха Лиляна Лазарова – изпълнителен директор на “Софсток”, Миню Стайков – собственик на “Сис Индустрийс”, Ясмин Люмич – регионален мениджър на “Бомбай Сапфир” за Източна Европа, бизнесдамата Красимира Богданова, Светлана Лечкова – съпруга на кмета на град Сливен - Йордан Лечков, бизнесдамата Олга Ускова, Адриана Цанева – програма “Произведено в България”, Константин Стаматов – собственик на “Крафтсдизайн”, Веселин Бракалов, Павел Цветков – собственик на българската марка очила “Квят”, носителките на приза “Златна игла” на Академията за мода – дизайнерките Жана Жекова, Натали Генова, Мариела Гемишева, поп-звездата Теди Кацарова и други.

Любимите тоалети на европейската аристокрацияЛюбимите тоалети на европейската аристокрация

Силно впечатление на присъстващите ценители на модата направиха роклите на испанския моден гигант “Проновиас”. Те са любимите на редица световни знаменитости, сред които дъщерята на Деми Мур и Брус Уилис – Румър, моделът Чариз Верхаерт - приятелката на Хулио Иглесиас - младши, топ моделът Бар Рафаели – половинката на Леонардо ди Каприо, дъщерята на Род Стюарт - Кимбърли и много ВИП персони сред дамите на европейската аристокрация. Главен дизайнер на испанския моден гигант е креативният Мануел Мота, който е наричан стилистът на испанската аристокрация.

Любимите тоалети на европейската аристокрацияЗа “Проновиас” колекции разработват и утвърдени имена в световната мода като Ели Сааб и Валентино. Роклите са пищни, но с премерен шик и сексапил. Ретро нотките лъхат предимно от разкошните фини дантели, често памучни или копринени, които превръщат линията в аристократична, но и в невинна и по младежки очарователна. С рокли на марката избраха да кажат “да” на своите избраници звезди като Пени Ланкастър – съпругата на Род Стюарт, която с дни прекарва времето си в ателието с Мануел Мота докато направи своя избор.

Насладата от изяществото и перфектната кройка на тоалетите с марка „Май Лейди От Кутюр” по време на спектакъла беше истинска. “Май Лейди” е за първи път на източноевропейския пазар. Израелската модна централа предлага колекция от сватбени и официални корсети, поли и рокли. В своето производство марката използва най-старата френска техника за изработване на корсети, съчетана с най-модерните съвременни технологии, като специално огъване на метален банел и топлинната обработка на мострите. Италианските дантели, кристалите и перлите „Сваровски” се произвеждат по поръчка, специално за модната къща. Използването на метода: „смесвай и съчетавай” дава възможност на всяка дама да комбинира корсета и полата по собствено желание, за да постигне уникален външен вид.

Любимите тоалети на европейската аристокрация

Успешно се прадестави и носителят на “Златна игла” – модна къща “Миро”. Тя остана вярна на своето мото, че да си различен и оригинален, означава да си облечен с «Миро»! Предложенията смесват стилът на градското момиче със сексапилното клубно облекло и леко романтичните нотки на лолитките. Насочена предимно към динамичната жена, колекцията включва панталони с тиранти, рокли с висока талия, плисирани материи, смели детайли и аксесоари, мини-стилът властва при полите, а сребристото присъства във всичките си разновидности и форми.

Любимите тоалети на европейската аристокрацияЛюбимите тоалети на европейската аристокрация

Любимите тоалети на европейската аристокрация

Снимки:

1. – 4. Предложенията на “Проновиас”, демонстрирани в резиденция “Бояна”

5. – 8. Част от колекцията на “Май Лейди” по време на премиерата на Алманаха.

9. – 12. Облекла на “Миро” за динамичната дама, които гостите на благотворителната премиера бурно аплодираха.

Фото: © Божидар Марков

Любимите тоалети на европейската аристокрация

Любимите тоалети на европейската аристокрация

Любимите тоалети на европейската аристокрацияЛюбимите тоалети на европейската аристокрация